دانه های زیره از نظر تغذیه ای غنی هستند آنها مقادیر زیادی چربی (به ویژه چربی تک غیراشباع)، پروتئین و فیبر غذایی را فراهم می کنند ویتامین های B و E و چندین ماده معدنی غذایی به ویژه آهن نیز در دانه های زیره سبز قابل توجه است.
برای اطلاع از طرز تهیه کیک ساده وانیلی در قابلمه روش های متعدد و گوناگونی وجود دارد، کومینالدئید، سیمن و ترپنوئیدها اجزای اصلی فرار زیره هستند زیره دارای طعم قوی متمایز است بوی گرم آن به دلیل وجود اسانس آن است ترکیب اصلی آن از ترکیبات معطر کومینالدئید و الکل زیره سبز است.
شما می توانید برای طرز تهیه مربای هویج غلیظ از سایت های آشپزی استفاده کنید، ترکیبات معطر مهم زیره برشته عبارتند از پیرازین های جایگزین، 2-اتوکسی-3-ایزوپروپیل پیرازین، 2-متوکسی-3-ثانیه-بوتیل پیرازین و 2-متوکسی-3-متیل پیرازین اجزای دیگر عبارتند از γ-ترپینن، سافرانال، p-cymene و β-pinene
دانه های زیره تلخ (شاهی جیرا) حاوی کلسیم، ویتامین A، پتاسیم، سدیم، آهن، منیزیم و فسفر هستند. زیره تلخ (B. persicum) دارای 0.5 تا 1.6 درصد اسانس است که عمدتاً کارون (45٪ – 60٪)، لیمونن و p-cymene است.
لازم به ذکر است طریقه مصرف زیره سبز برای لاغری شکم را می توانید از طب سنتی نزیک محل زندگی خود جویا باشید.
اولئورسین زیره تلخ مایل به قهوه ای تا سبز مایل به زرد است. از آنجایی که اطلاعات علمی کافی در مورد اثرات سلامتی زیره تلخ وجود ندارد، این بررسی به C. cyminum (دانه های زیره) و N. sativa (سیاه دانه یا زیره سیاه) محدود شده است.
اگر چه دانههای زیره سبز (C. cyminum L.) بهعنوان ادویه بهخاطر رایحه متمایزشان بهطور گستردهای استفاده میشوند، اما معمولاً در طب سنتی برای درمان بیماریهای مختلفی از جمله اسهال مزمن و سوء هاضمه، گاستریت حاد، دیابت و … استفاده میشود.
دانه های زیره مستطیلی و زرد مایل به خاکستری هستند و همچنین قیمت مبل راحتی ارزان در بازار بزرگ تهران به صرفه تر می باشد.
سرطان ادبیات شواهد زیادی برای فعالیتهای بیولوژیکی و زیستپزشکی زیره، که عموماً به ترکیبات زیست فعال آن مانند ترپنها، فنلها و فلاونوئیدها نسبت داده میشود، ارائه میکند (Mnif و Aifa، 2015) آن دسته از اثرات سلامتی دانه های زیره که به طور تجربی تایید شده اند (شکل 3) در زیر مورد بحث قرار گرفته اند.
- منابع:
- تبلیغات: